top of page
Search

Supermoon – Spirituality Project

Nincsenek véletlenek, én ebben hiszek. Mindig minden okkal történik, az élet állandó mozgásban van. Az idő sosem áll meg, nincs olyan, hogy mindig minden jó vagy rossz. Jó időszakok után rosszabbak is jöhetnek, de a szerencsés napok is elmúlnak egyszer. Up and down. Ádám szerint az élet egy játszótér, ahol van egy bazi nagy hullámvasút, ami sosem áll le. Egyszer fent, egyszer lent, néha csavar egyet és megijedünk, de ez gyorsan elmúlik és újra egyensúlyba kerülünk. A lényeg, hogy élvezzük és csak mosolyogjunk, semmit se vegyünk túl komolyan. Van értelme az életnek? Nincs…. vagyis nem sok. Kérdés, hogy hogyan szertnénk eltölteni azt a jópár évet, ami nekünk jutott. Én egy boldog, mosolygós életet választottam. De ez választás kérdése csupán? Az bizony.

2017. december 4. Supermoon, magyarul szuperhold, amikor a telihold fázisa az ellipszis alakú holdpálya Földhöz legközelebbi pontján következik be, ilyenkor lesz a Hold Földről látható látszólagos mérete a legnagyobb. Sokan hisznek az égitest misztikus erejében, és abban, hogy ilyenkor titokzatos energiák szabadulnak fel. Úgyhogy Sziszivel elhatároztuk, papírra vetjük vágyainkat, álmainkat és minél több időt töltünk kint az óceánparton, hogy gyönyörködjünk a látványban. Egyrészt remek időtöltés, kiváló lehetőség a csodaszép természetben a nyirkos hajnali füvön fekve csodálni az eget és megosztani egymással vágyainkat, álmainkat egy jókedvű beszélgetés közepette, miközben a hajnali hűs időben dideregve álmosan újra és újra rájövünk, hogy a Britek bizony jól szavaztak: tényleg a világ legszebb országában élünk.

Szisziről és a mi biztosan nem véletlen találkozásunkról már korábban meséltem. De milyen véletlen, hogy amikor felolvastuk egymásnak a leírt vágyainkat, gondolatainkat, egy közös volt benne: minden kedves rokonunknak, barátunknak, ismerősünknek és lényegében mindenkinek itt a Földön a legjobbat kívánjuk az életben. Egészség, boldogság, szeretet.

Sokszor mondják a barátaim, hogy tanítanom kéne azt, ahogy élek. Nem hiszem, hogy erre szükség van, szerintem mindenkiben ott a lehetőség, hogy elérje azt a szintet, ami nálam úgymond “alap”. Mindig, minden körülmények között pozitívnak, boldognak lenni, nem kifogásokat keresni, ha valamire nem vagyunk képesek, hanem tenni érte, nem belefásultan élni és idióta kifogásokat gyártva hagyni, hogy a nehéz időszakok sose múljanak el. Az élet túl rövid ahhoz, hogy szomorkodjunk, sajnálkozzunk és ragaszkodjunk olyan ideológiákhoz, amikben igazából nem is hiszünk.

Fontos, hogy önzők legyünk annyira, hogy a saját boldogságunkat helyezzük előtérbe. Nem szabad átgázolni embereken és megbántani másokat, de főkuszáljunk önmagunkra. Engedjük el azokat a dolgokat, személyeket amik/akik nem okoznak boldogságot, örömet, küzdjünk azért, amit el szeretnénk érni az életben, és sose adjuk fel álmainkat.

(photo: Getty)

Muriwai Beach, West Coast, Auckland – 2017. december 4. 4.43am – supermoon….. ránéztem az órámra és mosolyogva néztem fel az égre. Gyönyörú látvány volt, megérte hajnalban kelni érte. Szélcsend, halk óceán morajlás a közelben…. még sose láttam ilyen nyugodtnak ezt a partszakaszt. Általában óriási hullámok képződnek, ahogy partot mos a víz. Imádtam a hajnali illatokat, a sós levegőt, a nedves homokot a lábam alatt, de legfőképp egy dolgot: hogy itt élek és szuperhold ide vagy oda, én bizony elérem az álmaimat. Könnyedén, mosolyogva.

A körülményeink az életben mindig változnak de egy dolog fontos: a hozzáállásunk. Legyetek pozitívak!

bottom of page