©2014 by KiwiLife
Adatvédelem: a blogban megjelenő tartalomra (írások, fotók, stb.) a szerzői jogról szóló 2016. évi XCIII. törvény vonatkozik. Kérem, hogy az oldal tartalmából származó átírás nélküli szöveg, szövegrészlet és fotó közlése az oldalra való egyértelmű hivatkozással vagy linkkel történjen! Köszönöm.

Search

Nite Life Guide

Szerencsére mindig akad olyan pajtás a környezetemben, aki könnyedén rávehető egy kis züllésre. Értem ezalatt a kultúrált szórakozást, amikor szépen felöltözünk, lefürdünk (nem csak ilyenkor na) és bevonulunk a belváros rejtett és sötét bugyraiba. Majd elkezdünk szürcsölni, először csak borocskát meg vizecskét, majd vodkácskát és tequilácskát (mivel pálinka nincs ugye), a végére meg sose emlékszem… bocsi. Auckland először unalmas nagyvárosnak tűnt a budapesti fergeteghez képest, majd szépen apránként bebarangoltam a hónom alatt kedves helyiekkel néhány függőséget okozó és sokszor felejthető helyeket. Ismeritek a mondást szerintem: az istenek akiket szeretnek örökre meghagyják gyereknek… vagy party face-nek. Poharakat töltsétek tele, fedezzük fel az aucklandi éjszakai életet!

A félreértések elkerülése végett: én egy megfontolt, nyugodt, komoly, felelősségtudattal élő, de a húszas éveiben leragadt nő vagyok. Viszont sose csináltam titkot abból, hogy bizony én szeretem jól érezni magam, imádok különleges helyeket felfedezni és világot megváltani a K-Road-on (Kéj Road lol ) egy-egy koktélocskát szürcsölve. Néha hármat. Négyet?! A K-Road-ról tudni érdemes, hogy én csak Seggrepacsi Utcának hívom, gondolom értitek, miért. A hangulat nyaranta és éjfél után fergeteges, mindenfele félmeztelen vagy épp farsangi jelmezbe bújt melegek mulatnak világítómellényes rendőrök között, akik hősiesen igyekeznek megőrizni a rendet. (kár hogy ők nem félmeztelenek) A környék utcabállá változik, ahogy éjfélt üt az óra és hatalmas hangulat övezi a város ezen részét. Most körbevezetlek benneteket!

Nézzük hát a legkedvesebb szórakozóházaimat a gyengébbektől a szuperduper helyekig felsorakoztatva.

A hely, ahova józanul még sose léptem be… Whammy Bar

Van ez a stílus, ami nekem annyira nem fekszik, de mostanság kezdem megszokni. Underground. Magát az elnevezést imádom, de nekem mindig ugyanaz a kép van a fejemben, ha egy ilyen helyről olvasok, hallok vagy épp betévedek oda: hosszú-zsíros hajú, viccesfeliratos koszos pólóban mulató, sört mindig pont rám borító társaság, akiket még józanul sose láttam … hétköznap sem. No, csak úgy muriból, ide párszor már bekukkantottunk. A pia egész olcsó, de kiállni a sort idegörlő, a zene furi de ha már annyira berúgtál, hogy furán vonaglasz és sose találod el a ritmust, amikor robotszerűen rázod a csípőd, jó leszel ide, hidd el.

https://www.facebook.com/thewhammybar/

Egy aprócska szigetecske, ahol a plázacicák együtt mulatnak a farmerekkel… Ink Bar

Ez a hely…. oh istenem! Belépsz és megszűnnek a gátlásaid, nem érdekel, hogy a hajad nem sikerült úgy beszárítani, ahogy tervezted és 5 perc után már az elmosódott szemfestéked se bánod… mert kutyát nem érdekel. Ha kíváncsi vagy az aucklandi emberekre, itt aztán van minden: csinibabák, kosaraspólóban, bézbólsapiban vagánykodó maorik, melegek és egyenesek, fiatalok és nyuggerek… totál kavalkád az egész, de ez a zenén is látszik… underground és tuctuc… minden szépen elfér itt egy helyen!

http://inkbar.co.nz/

Lazulós, iszogatós hely – The Thirsty Dog

Azok a péntek esték… amikor szanaszét dolgoztad magad a héten és sikítani tudnál egy jó ital után, egy kényelmes fotelben, klassz élőzenét hallgatva. Akkor térj be ide! A hangulat garantált, a hely nem túl drága és nagyon szuper fiatalos, épp a háttérből kitörni próbáló bandák sora adják a talpalávaló hangulatot. A hely korán zár és pont jó egy esteindítónak egy K-Road bulihoz.

https://www.facebook.com/theThirstyDog/

A hely, amiről azt hittem, puccos borozós, aztán tévedtem: The Wine Cellar

Sose felejtem el azt az estét, amikor pityókásan, óriásmosollyal az arcomon megálltam az ajtó előtt, jobb kezem a magasba emelve vezettem a társaságot, hogy na most megmutatom, mekkora egy borszakértő vagyok…. aztán belépve rájöttem, hogy ja, a K-Roadon vagyunk? Akkor ez nem az a hely lesz. Underground meg mindenféle élőzene, remek társasággal, hangulattal, picike, lepukkant, de a sör jó. Ha két klub közötti sétálgatásban megszomjazol, ugorj be!

https://www.facebook.com/WineCellarStKevins/

Ópium, Kína, Shanghai… és Shanghai Lil

Drága Sheridan ajánlotta ezt a helyet, hát mit mondjak: imádtam! A személyzet szuperfriendly és a berendezés… amikor még Shanghai volt a főváros, minden az ópiumról szólt… telepakolva a hely korhű fotelekkel, képekkel, lámpásokkal, vázákkal… (oké, a buddha szobor mindehol elfér na) és persze piros hangulatfény még a wc-ben is…. love it! Az élőzene mesés, a társaság pedig vegyes: heterók iszogatnak és dumcsiznak az öltönyös, martinispoharat billegtető és pislogó melegekkel, külföldiek és helyiek, fiatalok és 80 éves urak tinikkel az oldalukon parádézva… egy világ, ahol megfeledkezel a hétköznapokról.

(2 vodka-cranberry koktél csak $19, menjeteeeeek!)

https://www.facebook.com/lilsponsonby/

Family Bar

Ez egy buzibár, nincs mit szépíteni. Az egyik legjobb bulis hely a városban, régi zenékkel, remek hangulattal… ha nem bírjátok a magassarkús, kifestett férfiakat, ne menjetek ide!

https://www.facebook.com/FamilyBar/

es vegezetul ha nem akarjátok keverni a piát, menjetek ide:

Vodka Room

Legutóbb pont itt mulattunk, 8-an, mint a gonoszok… +1… de még mindig van mit végigkóstolni, annyi a vodka itt kérem szépen! 

https://www.facebook.com/vodka.room/

The Jefferson

Amennyiben igény van kifinomult, sportos, gazdag és netán még jóképűnek is mondható pasikra a házatok táján, ne várjatok, rohanjatok ide befele! Annyi a whisky, mint égen a csillag… de lehet több is… és hát a krapekok se csúnyák na.

https://www.thejefferson.co.nz/

14 views