top of page
Search

Nite Life Guide

Szerencsére mindig akad olyan pajtás a környezetemben, aki könnyedén rávehető egy kis züllésre. Értem ezalatt a kultúrált szórakozást, amikor szépen felöltözünk, lefürdünk (nem csak ilyenkor na) és bevonulunk a belváros rejtett és sötét bugyraiba. Majd elkezdünk szürcsölni, először csak borocskát meg vizecskét, majd vodkácskát és tequilácskát (mivel pálinka nincs ugye), a végére meg sose emlékszem… bocsi. Auckland először unalmas nagyvárosnak tűnt a budapesti fergeteghez képest, majd szépen apránként bebarangoltam a hónom alatt kedves helyiekkel néhány függőséget okozó és sokszor felejthető helyeket. Ismeritek a mondást szerintem: az istenek akiket szeretnek örökre meghagyják gyereknek… vagy party face-nek. Poharakat töltsétek tele, fedezzük fel az aucklandi éjszakai életet!

A félreértések elkerülése végett: én egy megfontolt, nyugodt, komoly, felelősségtudattal élő, de a húszas éveiben leragadt nő vagyok. Viszont sose csináltam titkot abból, hogy bizony én szeretem jól érezni magam, imádok különleges helyeket felfedezni és világot megváltani a K-Road-on (Kéj Road lol ) egy-egy koktélocskát szürcsölve. Néha hármat. Négyet?! A K-Road-ról tudni érdemes, hogy én csak Seggrepacsi Utcának hívom, gondolom értitek, miért. A hangulat nyaranta és éjfél után fergeteges, mindenfele félmeztelen vagy épp farsangi jelmezbe bújt melegek mulatnak világítómellényes rendőrök között, akik hősiesen igyekeznek megőrizni a rendet. (kár hogy ők nem félmeztelenek) A környék utcabállá változik, ahogy éjfélt üt az óra és hatalmas hangulat övezi a város ezen részét. Most körbevezetlek benneteket!

Nézzük hát a legkedvesebb szórakozóházaimat a gyengébbektől a szuperduper helyekig felsorakoztatva.

A hely, ahova józanul még sose léptem be… Whammy Bar

Van ez a stílus, ami nekem annyira nem fekszik, de mostanság kezdem megszokni. Underground. Magát az elnevezést imádom, de nekem mindig ugyanaz a kép van a fejemben, ha egy ilyen helyről olvasok, hallok vagy épp betévedek oda: hosszú-zsíros hajú, viccesfeliratos koszos pólóban mulató, sört mindig pont rám borító társaság, akiket még józanul sose láttam … hétköznap sem. No, csak úgy muriból, ide párszor már bekukkantottunk. A pia egész olcsó, de kiállni a sort idegörlő, a zene furi de ha már annyira berúgtál, hogy furán vonaglasz és sose találod el a ritmust, amikor robotszerűen rázod a csípőd, jó leszel ide, hidd el.

https://www.facebook.com/thewhammybar/

Egy aprócska szigetecske, ahol a plázacicák együtt mulatnak a farmerekkel… Ink Bar

Ez a hely…. oh istenem! Belépsz és megszűnnek a gátlásaid, nem érdekel, hogy a hajad nem sikerült úgy beszárítani, ahogy tervezted és 5 perc után már az elmosódott szemfestéked se bánod… mert kutyát nem érdekel. Ha kíváncsi vagy az aucklandi emberekre, itt aztán van minden: csinibabák, kosaraspólóban, bézbólsapiban vagánykodó maorik, melegek és egyenesek, fiatalok és nyuggerek… totál kavalkád az egész, de ez a zenén is látszik… underground és tuctuc… minden szépen elfér itt egy helyen!

http://inkbar.co.nz/

Lazulós, iszogatós hely – The Thirsty Dog

Azok a péntek esték… amikor szanaszét dolgoztad magad a héten és sikítani tudnál egy jó ital után, egy kényelmes fotelben, klassz élőzenét hallgatva. Akkor térj be ide! A hangulat garantált, a hely nem túl drága és nagyon szuper fiatalos, épp a háttérből kitörni próbáló bandák sora adják a talpalávaló hangulatot. A hely korán zár és pont jó egy esteindítónak egy K-Road bulihoz.

https://www.facebook.com/theThirstyDog/

A hely, amiről azt hittem, puccos borozós, aztán tévedtem: The Wine Cellar

Sose felejtem el azt az estét, amikor pityókásan, óriásmosollyal az arcomon megálltam az ajtó előtt, jobb kezem a magasba emelve vezettem a társaságot, hogy na most megmutatom, mekkora egy borszakértő vagyok…. aztán belépve rájöttem, hogy ja, a K-Roadon vagyunk? Akkor ez nem az a hely lesz. Underground meg mindenféle élőzene, remek társasággal, hangulattal, picike, lepukkant, de a sör jó. Ha két klub közötti sétálgatásban megszomjazol, ugorj be!

https://www.facebook.com/WineCellarStKevins/

Ópium, Kína, Shanghai… és Shanghai Lil

Drága Sheridan ajánlotta ezt a helyet, hát mit mondjak: imádtam! A személyzet szuperfriendly és a berendezés… amikor még Shanghai volt a főváros, minden az ópiumról szólt… telepakolva a hely korhű fotelekkel, képekkel, lámpásokkal, vázákkal… (oké, a buddha szobor mindehol elfér na) és persze piros hangulatfény még a wc-ben is…. love it! Az élőzene mesés, a társaság pedig vegyes: heterók iszogatnak és dumcsiznak az öltönyös, martinispoharat billegtető és pislogó melegekkel, külföldiek és helyiek, fiatalok és 80 éves urak tinikkel az oldalukon parádézva… egy világ, ahol megfeledkezel a hétköznapokról.

(2 vodka-cranberry koktél csak $19, menjeteeeeek!)

https://www.facebook.com/lilsponsonby/

Family Bar

Ez egy buzibár, nincs mit szépíteni. Az egyik legjobb bulis hely a városban, régi zenékkel, remek hangulattal… ha nem bírjátok a magassarkús, kifestett férfiakat, ne menjetek ide!

https://www.facebook.com/FamilyBar/

es vegezetul ha nem akarjátok keverni a piát, menjetek ide:

Vodka Room

Legutóbb pont itt mulattunk, 8-an, mint a gonoszok… +1… de még mindig van mit végigkóstolni, annyi a vodka itt kérem szépen! 

https://www.facebook.com/vodka.room/

The Jefferson

Amennyiben igény van kifinomult, sportos, gazdag és netán még jóképűnek is mondható pasikra a házatok táján, ne várjatok, rohanjatok ide befele! Annyi a whisky, mint égen a csillag… de lehet több is… és hát a krapekok se csúnyák na.

https://www.thejefferson.co.nz/

bottom of page