top of page
Search

Experts of COVID-19

NagyjĂĄbĂłl minden 3. ember KoronavĂ­rus SzakĂ©rtƑ, JĂĄrvĂĄnyĂŒgyi Szakember, vagy Ă©pp TisztifƑorvos lett az elmĂșlt pĂĄr hĂ©tben, osszuk az Ă©szt, prĂłbĂĄlunk segĂ­teni, a magunk mĂłdjĂĄn, hol sikeresen, de többnyire sikertelenĂŒl.

Nem igazĂĄn vagyok egy nagy közössĂ©gi mĂ©dia rajongĂł, ha nem lenne kicsiny blogom Ă©s Ti tĂŒndĂ©rbogyorĂł követƑk, mĂĄr itt se lennĂ©k, bocsi, de manapsĂĄg kimondottan Ă©lvezetes felmenni a fĂ©szre, Ă©s olvasni a hitelesebbnĂ©l jobb weboldal megosztĂĄsokat, mint


eztnezedmeg.kom

hirek24orak.kom


ésatöbbi, ahol olyan szalagcímekkel talålkozhatunk, mint


"Homlokpuszi – kevesen tudják mit is jelent valójában"

"10 jel, ami azt mutatja, hogy lelkileg el vagy fĂĄradva."

"Dr. Papp Lajos, a vĂ­z maga a koleszterincsökkentƑ
 ".


Nincs is jobb elveszni a kommentek tengerĂ©ben Ă©s rĂĄeszmĂ©lni, mennyi hiteles, a fenti oldalakon szerzett tudĂĄssal Nobel-dĂ­jra aztĂĄn tĂ©nyleg kevĂ©snek bizonyulĂł szaktekintĂ©lyek vannak a környezetĂŒnkben.

De lĂĄssuk, mik azok a terĂŒletek, ahol brillĂ­roznak drĂĄga szakĂ©rtƑink.


MaszkolĂłgia


Ɛ, igen, ott, Ƒ, aki valĂłjĂĄban te vagy, pontosan tudod, hĂĄny tĂ­pusĂș szĂĄjmaszk lĂ©tezik a vilĂĄgon, melyiket hol gyĂĄrtjĂĄk, melyik mire jĂł, Ă©s mire nem, felsorolod a tĂ­pusok szĂĄmĂĄt is ĂĄlmodbĂłl felkeltve Ă©s azt hordod, amelyik biztosan megszƱri azokat a kis koronĂĄs kerekded vĂ­rusokat. Igen, te, aki a falu maszkgyĂĄrtĂłja lettĂ©l, a garĂĄzsbĂłl elƑvarĂĄzsolt olajfoltos, Neoton FamĂ­liĂĄs pĂłlĂłkbĂłl kivĂĄgott, internetrƑl letöltött sablonok alapjĂĄn varrod a portĂ©kĂĄd Ă©s adod el hatezerĂ©rt, darabjĂĄt, akciĂłsan a szomszĂ©doknak. Mi lenne, ha maradnĂĄl a seggeden otthon, ahelyett hogy jĂĄrod az utcĂĄkat Ă©s prĂłbĂĄlod rĂĄjuk tukmĂĄlni az ĂĄrudat? Hm?


VirmatolĂłgus


Ɛ az, aki tizedmĂĄsodpercrekĂ©sz, bĂĄrmikor hĂ­vod vagy ĂŒzensz neki, a legfrissebb szĂĄmadatokat fejbƑl vĂĄgja, melyik kontinensen, melyik orszĂĄgban, melyik vĂĄrosban Ă©s faluban, melyik kĂłrhĂĄzban hĂĄny könnyƱ, közepes Ă©s nehĂ©z eset lĂ©tezik (szakĂ©rtƑi kategorizĂĄlĂĄs), szĂĄmĂ­tĂłgĂ©pe Ă©jjel-nappali ĂŒzemmĂłdra ĂĄllĂ­tva, a www.arcgis.com oldal mĂĄsodpercenkĂ©nt frissĂŒl nĂĄla, fƑkĂ©pernyƑn az adatok, nem lehet mĂĄs ablakot megnyitni, a gyerek nem jĂĄtszhat a gĂ©pen, asszony online shopping oldalai letiltva. Pontosan tudja, mikor melyik orszĂĄgban hĂĄnyat köhintettek a betegek, dĂ©lutĂĄn 2-3 között is, plĂĄne hajnalban, a gyerek matekfĂŒzetĂ©t megfordĂ­tva Ă©s hĂĄtulrĂłl visszafelĂ© jegyzeteli tele az orszĂĄgonkĂ©nt elvĂ©gzett tesztek eredmĂ©nyeivel, amit az ĂĄjfĂłn kettesĂ©vel homĂĄlyosan lefotĂłzva osztogat itt a fĂ©szen. Well done!


KĂ©zmosoda


Ɛk a kedvenceim, neked is azok lesznek!


PĂĄrbeszĂ©d a fĂŒrdƑszobĂĄban:

- Neeem, az Ășgy nem jóóó, ne Ășgy csinĂĄld, hĂĄt nem tudod, hogy a csuklĂłd is meg kell mosni, mert felmĂĄsznak ĂĄm oda is a bacik??!

- Bacik? Ez vĂ­rus bazmeg!

- Értesz is te ehhez, na gyere, megmutatom, hogy kell!

- Jajj ne, mår megmostam a kezem azzal a liliomos, aloéverås, mojszturåjz habos szappannal!

- Az nem jĂł, mondtam mĂĄr, hasznĂĄld az ultrĂĄs ĂŒvegben lĂ©vƑ hipĂłs vizet, az viszi le a bacit!!

- .. ez nem baci... vĂ­rus!!!!

- Akkor az, nem mindegy az neked, az a lĂ©nyeg, hogy Juci nĂ©ni a sarki hentes anyukĂĄja azt mondta, kis hipĂł, kis vĂ­z, csapot bedugni, feltölteni Ă©s ĂłrĂĄnkĂ©nt 2 percre beleĂĄztatod a kezed... na csinĂĄld mĂĄr! ... vagy ott az az ultrĂĄs flakon vagy mi a fene, ugyanaz van benne, meg apĂĄd tavalyi permetezƑ löttye, de az csak erƑsĂ­ti a bacik megölĂ©sĂ©t, figyeld meg! Nem kapjuk el!

- Te Mutter... Ă©n inkĂĄbb gumikesztyƱt hĂșzok!

- GumikesztyƱ... az kiszakad fiam, könnyen, ott van apĂĄd szĂŒretelƑs kesztyƱje, na azon annyi baci van, hogy megölik ezt a koronĂĄst, meglĂĄtod! Na eriggyĂ© ki Ă©rte a garĂĄzsba, had mossak kezet!


No para, tĂșlleszĂŒnk rajta!â˜ïžđŸ™Kia Kaha!

bottom of page