top of page
Search

CitizenūüöĘ and more

Vesz√©lyes dolog ez a blogol√°s, meg mindennemŇĪ online kit√°rulkoz√°s. Irigylem azokat, akik k√©pesek ebben az online vil√°gban otthonosan mozogni, de sajn√°lom is ŇĎket, mert √©n sok √©rtelm√©t nem l√°tom m√°r. √öj-Z√©landr√≥l sz√≠vesen √≠rok √©rdekess√©geket, de a mag√°neletemrŇĎl egyre kevesebb inform√°ci√≥val l√°tom el a nagyvil√°got, na nem mintha annyi mindenrŇĎl lemaradn√°tok, sz√≥val no para. Gondolkodtam ezen az √°llampolg√°rs√°g t√©m√°n is, hogy megosszam-e veletek vagy sem, mert idŇĎnk√©nt j√∂nnek √©rdekes reakci√≥k a t√©m√°val kapcsolatban. Nyilv√°n a ‚Äěrajong√≥im‚ÄĚ t√∂bbs√©ge velem egy√ľtt √∂r√ľl, de ez az elv√°ndorl√≥sdi m√©g mindig √©rz√©keny t√©ma odahaza, csak azt nem √©rtem, mi√©rt. Mi itt nagy √≠vben szarunk az eg√©szbe bele √©s √©lvezz√ľk az √©let√ľnket, tegye mindenki ezt. De hogyan is kell id√°ig eljutni?

M√©g mindig heti rendszeress√©ggel j√∂nnek levelek √©s √ľzenetek, hogy seg√≠tsek kijutni valakinek, vagy mes√©ljek mi√©rt j√∂ttem el, vagy √©ppen valaki csak odab√∂ffenti, hogy itthon sokkal jobb, minek ment√©l oda! No, annyit mondan√©k csak, hogy ha mindenki a saj√°t √©let√©vel, munk√°ss√°g√°val, boldogul√°s√°val √©s gondj√°val foglalkozna √©s kiz√°r√≥lag akkor mondana v√©lem√©nyt, amikor erre k√©rik, azt√°n el is felejten√© az eg√©szet, mi lenn√©nk a legboldogabb bolyg√≥ az Univerzumban. Ennyire kurva egyszerŇĪ ez gyerekek. ‚ėĚ

De van itt valami fontosabb, amirŇĎl besz√©ln√ľnk kell, m√©gpedig az √°llampolg√°rs√°g. Leadtam a pap√≠rokat, megkaptam a levelet, hogy approved, most m√°r csak a cerem√≥ni√°ra, az avat√≥ra v√°rok, √©s kettŇĎs √°llampolg√°r leszek.


A menete ennek r√∂viden √©s t√∂m√∂ren le√≠rva a k√∂vetkezŇĎ:

1. Ideköltözöl, dolgozol, van egy munkavállalói vízumod, példamutatóan viselkedsz, nem iszol sokat, adakozol, megtanulod a kiwi akcentust és nem szisszensz fel, amikor beleszaladsz a 16 fokos óceánba, approved. (elfogadva a kérelem)

2. Jelentkezel a leteleped√©si v√≠zumra, ha egyes pont teljes√ľlt √©s fel tudod sorolni, hol lehet fush and chups-et, tangapapucsot √©s spagetti konzervet kapni, approved.


3. 2 √©v m√ļlva jelentkezel a v√©gleges leteleped√©si v√≠zumra, ha a kettes pont teljes√ľlt √©s m√°r meg sem k√©rdezik honnan j√∂tt√©l, mert a cuki akcentusoddal is helyinek n√©znek, approved.

4. Jelentkezel √°llampolg√°rs√°g√©rt, ha 5 √©ve megvan a leteleped√©sid √©s el√©g idŇĎt t√∂lt√∂tt√©l az orsz√°gban, a h√°rmas pont is teljes√ľlt √©s t√©nyleg a Kiwi nemzetk√∂z√∂ss√©g r√©sze akarsz lenni. Elj√°rsz r√∂gbi meccsekre √©s ha m√°r akcentus n√©lk√ľl f√ļjod a himnusz maori r√©sz√©t is, approved.

√Āllampolg√°r leszel, ha minden krit√©riumnak megfelelsz √©s ha a koll√©g√°id megerŇĎs√≠tik ezt. Ez√ļton szeretn√©m t√°j√©koztatni a k√∂z√©rdemŇĪt, hogy akkor sz√°m√≠tasz Kiwinek, ha egy m√°sik Kiwi Kiwinek sz√≥l√≠t t√©ged.

Sz√≥val .... post√°z√°si c√≠mnek a c√©get adtam meg a jelentkez√©skor √©s amikor megj√∂tt a hivatalos √©rtes√≠tŇĎ lev√©l, izgatottan bontogattunk meg sikongattunk a fŇĎn√∂k√∂mmel √©s a nyakamba ugorva k√∂z√∂lte, hogy akkor Kiwi vagyok, hurr√°! ūüėú

bottom of page