Search

Társkeresés kiwi stílusban

Elköltözöl szó szerint a világ másik végére és szingli nőként alig várod, hogy szemügyre vehesd a pasi felhozatalt. Ha láttál már rugby mérkőzést, akkor el tudod képzeni az izmos, kreolbőrű, izzadó szépfiúkat, akik hakát táncolva izgatják fel a nézőket a meccs kezdetén, akárcsak egy előjáték. Na kérem szépen hölgyeim… Ők nem léteznek. Városi legendák, mitikus unikornisok.

A probléma, amivel szemben találjuk magunk, hogy Új-Zéland amúgy is alacsony populációjának több, mint fele nő, így igen nehéz dolgunk van partnerkeresés szempontjából. Nem játszhatsz sokáig székfoglalós játékot, mert a végén egyedül maradsz állva. Ráadasul a fennmaradó kevés férfiból nagyon sok az indiai, ázsiai, házas, meleg és a szigeteki (Tonga, Szamoa) és itt ne gondoljunk mindjárt a "Halálos Iramban" egyik legszexibb sztárjára, Dwayne Johnson-ra, mert ő egy igen ritka kivétele a szamoai férfi populációnak. Emellett valljuk be, ők nem annyira az europid nők vágyai, persze tisztelet a kivételnek.

Tovább kutatva igazi Kiwi (fehér bőrű új-zélandi) vagy maori (őslakos új-zélandi) férfiak után megpróbálsz szocializálódni. Itt ütközünk egy újabb falba. Akármennyire is kedves, udvarias, barátságos népről beszélünk, nagyon zárkózottak és a kapcsolatokat legyen az baráti vagy szerelmi, kissé máshogy értelmezik, mint mi európaiak. Nem beszélhetünk annyira felszínes társadalomról, mint az angolok, mert ha itt megkérdezik tőled hogy mi újság, várják is rá a választ, de a napi szintű kapcsolattartásra nincs igényük. Könnyen elképzelhető, hogy lemész egy bárba, ahol egy egész estés beszélgetésen esel át egy jóképű idegennel, de sajnos a telefonszámod elkérése nélkül, egyedül kullogsz haza a buli végén. Többször tapasztaltunk már a barátnőimmel ilyet. Eleinte még úgy gondoltuk, hogy milyen udvarias és kedves férfiak élnek itt, nem nyomulnak, minden hátsó szándék nélkül kiváncsiak rád, mint nőre, aztán a harmadik, negyedik ilyen alkalom után már igenis zavart ez a zárkózottság, érdektelenség.

Megszoktuk, hogy Magyarországon ennél sokkal rámenősebbek és nyomulósabbak a férfiak, ugyan legtöbb esetben mind csak AZT akarják, de azért viszon képesek lehazudni a csillagokat. Tehát mikor egész éjjel, kicsit bódultan a piától, beszélgetsz egy férfival és úgy érzed, hogy vonzó, dögös, vicces vagy, ő pedig szexi és elképzeled, mi lenne ha… hideg vizes zuhanyként ér az este vége.

A pikáns, flörtölős, félreérthető beszéd. Nem ismerik, nem igazán értik, illetve sokszor nem fogják fel, hogy ez egyfajta figyelemfelkeltés a részedről. Csetelés közben nevetve olvasod pironkodó reakciójukat vagy értetlenkedésüket a válasz üzenetekből és talán még fel is háborodnak ezeken. A legpikánsabb beszólás, amit eddig hallottam az egy olyan pillanatban történt, amikor az egyik kollégám éppen mogyorót evett, én ebbe belemarkoltam, ő pedig nevetve annyit mondott, hogy: “Are you enjoying my nuts?” – ez annyit tesz, hogy „Élvezed a mogyoróimat?”

A barátnőim sem jártak jobban az évek alatt, soksor csak pislogtunk egy-egy buli után, szinte már a nőiességünket kérdőjelezve meg. Gyakran nevettünk azon, hogy mennyire hiányzik egy magyar építkezés mellett elsétálva hallgatni az ottani munkások "a Kámaszútra összes pózát" felemlegető ajánlatait. Ezt odahaza undorítónak és visszataszítónak találod és felháborodsz rajta, itt viszont, ahogy csendben elsétálsz egy építkezés mellett, várod, hátha legalább onnan kapsz némi visszaigazolást nőiességedre. De nem… Néma csend, csak az építkezés zaja, és teljes csalódottsággal haladsz tovább. Vágysz az elismerő pillantásokra, szavakra, de még a férfiakat rávezetve is nehezen szeded ki belőlük ezt. Hiányolod a magyar férfiak tudását, megértését, perverz humorát, és pikáns hozzászólásait. Így bármennyire is igyekszel izmos, kreolbőrű, haka táncot járó szépfiúkkal ajtókat csapkodni, néha be kell érned egy kellemes beszélgetéssel, egy pohár jó bor mellett….és az ajtókat majd csapkodjuk a magyar férfiainkkal.


Szerző: "Aga Mutz"